Bokbloggande dag 23 – mest hatade person

Det här var nog en av de lättaste frågorna. Jag hatar Gyllenroy Lockman (Gilderoy Lockhart). Det finns ingen bok som jag faktiskt tyckt om så mycket men ändå haft så svårt att läsa bara på grund av en enda person som Harry Potter och Hemligheternas Kammare. Han är självgod, falsk, feg och helt och hållet ignorant, och det är inte ens ironiskt eller roligt. Bara jobbigt.

Usch, säger jag bara.

Advertisements

5 thoughts on “Bokbloggande dag 23 – mest hatade person

  1. Jag skrev min C-uppsats i engelskan på Harry Potter och alla roliga namn, så nej, Lockman är det enda och väldigt mystiska undantaget. Jag kom inte fram till någon vettig teori om varför det är översatt ens, allt lät krystat med tanke på att inget annat namn är översatt. Inte ens Newt Scamander!

  2. ÅÅH! jaa! Jag hatar också Gyllenroy Lockman. Och självklart hatar jag Dolores Umbridge också, hett och heligt. Den ragatan borde… sättas i Azkaban!

  3. Överhuvudtaget gillar jag inte när man översätter namn. Hörde att man gjorde det i The Graveyard Book också… Översatte Nobody till Ingeman eller något i den stilen.

    Håller med Cecilia, Umbridge är ett annat exempel på hemsk karaktär.

  4. Umbridge! Hon är också ett garanterat hatobjekt, även om Lockman är värst :P

    Och nej, jag tycker inte heller riktigt om när man översätter namn, även om det kan vara motiverat ibland när namnen har en betydelse och man översätter för barn/ungdomar som inte förväntas kunna engelska. Men engelskan kryper ju allt längre ner så det blir mindre och mindre motiverat tycker jag :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s