Deverry

Är väl något sen på tåget här men.. Katharine Kerrs Deverry-serie är det som har fått mig att älska böcker och läsning igen! En helt underbar serie om ödet och återfödelse, och lite magi förstås. Totalt är det 15 böcker, så en riktigt lång serie. Någonstans i mitten kändes det lite monotont och förutsägbart, men serien har absolut hämtat igen kvalitet från bok 9-10 igen. Just nu läser jag bok 14 med en väldigt blandad känsla. Väldigt ledsamt att serien ska ta slut, men samtidigt ska det bli väldigt kul att få se upplösningen på det hela och var alla personer i böckerna tar vägen till slut. Att följa mestadels samma personer genom femton böcker är fascinerande, och att lyckas skriva detta är också bra gjort!

Harry Potter är ju ett annat exempel på en lång serie om samma personer, men de böckerna följer ju hela tiden samma förutsägbara mönster. Jag tycker Deverry-serien är bra på det sättet, nog vet man att det troligtvis blir ett krig i var eller varannan bok, men det är ungefär det enda du vet. Och vilket sorts krig vet du aldrig. Kerr är också riktigt bra på att skriva intressanta personer med djup, om hon inte kunde det skulle serien fallit platt ganska snart.

Tyvärr finns bara bok 1-12 på svenska, de sista har aldrig översatts. Jag läser de istället helt på engelska på min iPad i Kindle-appen. Väldigt smidigt :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s