Min nya hobby: virkning

MormorsrutorTill och från blir jag väldigt sugen på att vara händig. Sådär i allmänhet. Oftast yttrar det sig i att jag provar nåt nytt handarbete, som till exempel korsstygnsbroderi eller stickning, men för det mesta har jag för lite tålamod och det engagerar mig inte tillräckligt för att jag ska ta mig över den där tröskeln från att bara försöka tills att det blir en riktig hobby. Men i julas gjorde jag slag i saken och bad mamma hjälpa mig igång med virkning, som jag varit nyfiken på länge. Mamma har ju alla resurser hemma, med nålar och garner av många varianter, plus att hon kan visa alla grunder som man behöver för att börja.

På något sätt lyckades just virkningen bita sig fast och jag tycker det är jättekul fortfarande. Efter jul tog jag mig till garnaffären och köpte en egen virknål och garn till mormorsrutor. De ska bli ett överkast i slutänden. Eller kanske en filt. SjalenEller eventuellt en tummetott. Vi får väl se hur länge tålamodet finns kvar :P. Jag köpte också ett regnbågsgarn (jag är väldigt svag för fina färger och mysiga garner..). Det garnet har nu blivit den här sjalen, som inte riktigt är klar än, den ska kantas, men ändå! Jag har så gott som avslutat ett projekt på bara en månad, det är ju helt otroligt. (Här finns en mer detaljerad bild på sjalen).

Idag eller nästa vecka bär det av till garnaffären igen, en virknål storlek 7 eller 8 ska införskaffas, och garn och mönster till amigurumis :)

Advertisements

6 thoughts on “Min nya hobby: virkning

  1. Senast jag stickade skulle det egentligen bli en mössa, men det höll på att bli en filt. Hur gjorde man för att den skulle bli mindre och mindre?! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s