Färgfunderingar

Jag sitter och planerar ett av mina nästa projekt (när jag bockat av ett antal andra jag vill göra..). Det är en filt som kallas “Stitch sampler” ur en bok från Leisure Arts. Själva principen är väldigt enkel egentligen, blanda färger du gillar och hitta på lite olika mönster och tadaa! Du har en filt! Men jag tycker det är svårt att bara komma på något eget ur huvudet och blanda själv, däremot tycker jag filtarna blir oerhört fina.

Den första jag såg (som jag minns) som inspirerade mig att börja fundera och planera en sån här filt, var denna:

Mixed stripes

Hon kör helt efter eget huvud och blandar färger friskt och vågat! Ser väldigt roligt ut, och jag gillar resultatet. Men, det finns inget mönster att följa och då blir det lite för många möjligheter för att jag ska orka. För många beslut! Det här är det mönstret jag köpt istället:

Second Lace & Bobbles Afghan

Mitt stora problem är nu att välja ut färger (och garn iofs). Första tanken var att köra ett färgtema och ett antal variationer på det (gröna, blå eller lila toner till exempel), men det är ju rätt snyggt med lite olika färger också. Då tänkte jag blommor! Rosa gult grönt vitt i olika nyanser, lite som den här här ovanför. Men man kan ju vara vågad och bara blanda en himla massa olika också! Det är så svårt med beslut.. Det är ju tur att det inte är bråttom :)

Advertisements

2 thoughts on “Färgfunderingar

  1. Det är som när jag ska sy lapptäcken. Man tycker först att det bara är att blanda, för det är ju ett lapptäcke. Men det är det inte alls. Jättemycket beslut när det gäller färgerna samt hur dom ska sitta ihop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s