Häpp! En regnbågsfilt!

Så då var den klar :) Min regnbågsfilt. Mitt första jättestora projekt. Färdigt. Jag kan knappt tro det själv!

I mars beställde jag garn från England för första gången (eller, beställningen la jag nog i slutet av februari men leveransen fick jag 4 mars). Det garnet var ett akrylgarn som jag läst en massa om på bloggar och var otroligt nyfiken på. Stylecraft Special DK. Samma blogg som jag läst om garnet på visade också ett väldigt snyggt och väldigt enkelt vågmönster som jag nog hade i åtanke redan när jag beställde garnet. Mönstret kallas rätt och slätt Neat ripple pattern, jag rekommenderar det varmt om man vill ha något enkelt och avslappnande att göra :)

Här är den i alla fall. Filten. Den stora härliga :D

2013-05-19 16.55.01-1

Garnet är som sagt Stylecraft Special DK i 17 olika färger; aspen, meadow, spring green, aster cloud blue, turquoise, lavender, sherbet, wisteria, plum, magenta, clematis, shrimp, pomegranate, fondant, lipstick och saffron. Vissa färger har jag gillat mer än andra, tror i alla fall inte att jag kommer köpa fler av de ljuslila (wisteria och clematis) och inte av den illröda (lipstick). Plum och pomegranate däremot, väldigt fina.

2013-05-19 16.57.00-2

Jag började 4 mars, idag 19 maj blev den klar. Ett hyfsat tempo det, även om det kändes som eeeeevigheter där i mitten. Hjärnan är redan vidare på nya projekt, bland annat blev det ju en hel del kvar av garnet till filten så där ska det bli en lapptäckesfilt. Sen ska det dyka upp nytt garn i veckan också, och då blir det en poncho och lite annat kul. Virka är livet!

Advertisements

3 thoughts on “Häpp! En regnbågsfilt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s